Verschil reguliere huidverzorging versus salonmerk huidverzorgingsproducten

Het verschil tussen reguliere huidverzorgingsproducten en salonhuidverzorging (ook wel professionele of cosmeceutische huidverzorging genoemd) zit hem in de concentratie en kwaliteit van de ingrediënten, evenals de manier waarop ze in de huid werken.
Over de therm cosmeceutische huidverzorging, heb ik eerder een blog geschreven.
Reguliere producten, verkrijgbaar bij de bekende drogist, online, webshops, warenhuizen,
richten zich voornamelijk op het huidoppervlak voor comfort en oppervlakkige hydratatie. Zij worden in bulk geproduceerd en dienen hierdoor lang houdbaar te blijven.
Terwijl salonproducten dieper in de huid doordringen en specifieke huidproblemen effectiever kunnen aanpakken (huidverbetering) en met dit doel zijn ontwikkeld.
De klant denkt al snel:" de creme voelt heerlijk zacht aan, dus is dit goed voor mijn huid". Helaas klopt dit niet en zie ik met regelmaat de gevolgen van gebruik van deze winkelproducten het resultaat in mijn salon.
Juist omdat advies belangrijk is, vond ik het de hoogste tijd over dit onderwerp een blog te schrijven om het verschil aan u uit te leggen. De klanten die mij kennen, weten dat ik nooit producten opdring.
Ik vind het wel jammer als u komt voor een mooie en effectieve gezichtsbehandeling, dit te niet wordt gedaan door kwalitatief geen goede huidverzorging thuis. Dit is iedereen zijn eigen keuze. Wel vind ik het belangrijk mijn kennis met u te delen, zodat uzelf een weloverwogen keuze kunt maken.
De regulieren producten bevatten een zeer laag percentage of geen ingrediënten die de huidconditie verbeterd, De creme's voelen wellicht zacht aan maar doen weinig tot niets voor de huid.
Daarnaast bevatten de reguliere merken meestal hormoonverstorende stoffen zoals parabenen en sulfaten, maar ook micro plastics en minerale vetten en conserveringsmiddelen die de huidfunctie verstoren. Het resultaat zie ik en mijn collega's terug in onze behandelstoel
Het is treurig maar waar ook vele Wellness centra en schoonheidssalons werken nog steeds met merken met een laag percentage werkzame ingrediënten, hormoonverstorende ingrediënten en microplastics......
Een klant toonde mij een serum met de naam "hyaluron", deze had zij gekocht bij een wellness centrum met schoonheidssalon die zij eerder had bezocht.
Zij vroeg mij naar de ingrediënten te kijken van dit product.
Wat mij als eerst opviel was dat het merk niet duidelijk was. Op de ingrediënten lijst stond als hoofdbestanddeel glycerine en vette alcohol, maar nergens was het ingredient te vinden waarvan zij dacht dat dit aanwezig zou zijn in dit product. Pure misleiding. Dan te bedenken dat dit product in een hoger prijs segment valt en mijn klant voor de prijs van dit product van het natuurlijke merk Puurr bijna 3 wel natuurlijke huidverzorgingsproducten kan aanschaffen, geeft al aan hoe de situatie is in cosmetica-land. Het draait niet altijd om de kwaliteit ondanks het "vegan logo" op een verpakking.
De misleiding is logisch als je het keurmerk Vegan ziet staan op een verpakking, gaat de klant er logischerwijs vanuit dat een product natuurlijk is. Helaas hoeft dit niet zo te zijn. Het vegan logo geeft alleen aan dat er geen dierlijke ingredienten in een huidverzorgingsproduct aanwezig is en zegt niets over de kwaliteit van skincare.
Niet voor niks ben ikzelf zeer kritisch met mijn keuze voor een goed en natuurlijk huidverzorgings- merk binnen mijn eigen schoonheidssalon voor een eerlijke prijs.
Het doel is niet alleen een heerlijke ontspannen gezichtsbehandeling voor u als klant, een ontspannen moment. Zeker net zo belangrijk is het om de huidconditie te verbeteren. de goede huidconditie te behouden en hierin te adviseren. Dat is immers het vak van schoonheidsspecialiste.
Als consument ga je er vanuit dat een huidverzorgingsproduct van goede kwaliteit is als je hier rond de 80 euro voor moet betalen bij een beauty centrum........ Helaas blijkt in deze situatie van niet,
Winkelmerken
- Lagere concentratie actieve ingrediënten en werkstoffen:
Vaak bevatten deze producten meer vulstoffen en minder tot geen werkzame stoffen die echt een verschil kunnen maken. - Werken voornamelijk op het huidoppervlak: Ze hydrateren de bovenste huidlaag, maar door geen natuurlijke ingrediënten wordt de huidfunctie verstoord.
- Veelal gericht op comfort en uiterlijk (luxe verpakking en marketing in de damesbladen):
De huid voelt zacht en glad aan op de oppervlakte, maar geven geen resultaat op het gebied van huidverbetering. Vaak veroorzaken juist deze producten huidproblemen. - Gemakkelijk verkrijgbaar: Te vinden in drogisterijen, supermarkten en parfumeriezaken.
Salon huidverzorging (professioneel):
- Hoge concentratie actieve ingrediënten:
Deze producten bevatten meer van de werkzame stoffen, wat resulteert in krachtigere resultaten. - Hogere kwaliteit van de ingrediënten: Een goed salonmerk bevalt een hoogpercentage natuurlijke werkstoffen. Als voorbeeld de hyaluron, in de winkelmerken vaak gemaakt van slachtafval. In goede professionele merken is de hyaluron gemaakt van micro plantjes in een schoon labratorium. Daarnaast is er verschil in laag, midden en hoog moleculair, dat ook verschil geeft in werking voor onze huid.
- Dringen dieper in de huid door:
Ze kunnen specifieke huidproblemen, zoals rosacea, fijne lijntjes, pigmentvlekken of acne, effectiever aanpakken. - Wetenschappelijk onderbouwd:
Vaak zijn deze producten ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en hebben ze bewezen effectiviteit. - Verkrijgbaar via professionals:
Deze producten zijn meestal alleen te verkrijgen bij schoonheidssalons en huidtherapeuten Maar let op er zijn ook salonmerken van mindere kwaliteit, zij suggeren natuurlijke te zijn en bevatten een zeer laag percentage werkzame ingrediënten.
Het vak schoonheidsspecialiste is een heel mooi vak.
Mijn doel is altijd voor u als klant:
- Ontspanning, een momentje voor jezelf
- Eerlijke natuurlijke skincare zonder rommel die niet ten goede komt aan uw huid.
- Daarom werk ik met de salonmerken Puurr en Extenso, professioneel, beide hoogwaardig en natuurlijk, geproduceerd in Nederland en zonder rommel en zonder hormoonverstorende ingrediënten.
- Huidverbetering, juist dit kan alleen met goede natuurlijke huidverzorgingsproducten in de behandelingen maar ook voor thuis.
Waar huidverbetering & Wellness samengaan
25 jaar Stivas gediplomeerd Schoonheidsspecialiste